Karışık Türküleri

Murat Çobanoğlu Karışık Türkülerini Dinle

Murat Çobanoğlu karışık şarkılarından oluşan listemiz sizlerle.
Ozan Murat Çobanoğlu türkülerini karışık online dinleyin,aşık Murat Çobanoğlu türküleri,Murat Çobanoğlu karışık tüm türküleri,Murat Çobanoğlu kesintisiz müzikleri

Murat Çobanoğlu doğum tarihi 1940, Arpaçay, Kars - ölüm tarihi 26 Mart 2005, Ankara
Türk halk ozanıdır. 1940 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinin Koçköyü beldesinde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Karapapak (Azeri) Türkleri'nden ve asıl soyadı Çobanlar olan Çobanoğlu’nun annesi Lala hanımdır ve babası, Aşık Şenlik'in çıraklarından Aşık Gülistan'dır.
Babası Arpaçay'ın Koçköyünden olup 1920'de Kars'a yerleşmiştir. Karısının erken ölümü dolayısıyla oğlunu o büyütüp yetiştirdi. İlkokul mezunu olan âşık evli ve dört çocuk babasıdır.

1965'e kadar Devrani, 1967'ye kadar Yanani, ondan sonra da Çobanoğlu takma adını kullandı. 1968-1987 yılları arasında çıkardığı yirmiye yakın plak ve kaseti vardır. 2 tane de altın plağı bulunmaktadır. Kiziroğlu türküsünü tüm Türkiye'ye tanıtmıştır. Son yıllarında televizyon proglamlarında Karapapak ağzıyla söylediği türküleriyle herkesin beğenisini kazandı. Çobanoğlu'na ilişkin Ali Kafkasyalı'nın hazırladığı Aşık Murat Çobanoğlu, Hayatı-Sanatı-Eserleri (1998) adlı bir kitap bulunmaktadır.
26 Mart 2005 tarihinde Ankara'da vefat etti ve memleketi Kars'ta toprağa verildi. Kars Belediyesi her sene 6 Mayıs-7 Mayıs tarihlerinde anısına Murat Çobanoğlu Aşıklar Bayramı düzenlemektedir.


0 yorum:

Yorum Gönder

SON EKLENEN TÜRKÜLER